Over ons

Filmdiscussies kunnen dan uitdraaien op een knokpartij, cinefielen zoeken elkaar altijd weer op, net als MovieInsiders-founding fathers Gudo Tienhooven en John de Jong. De fanatieke discussies vonden eerst plaats in en voor het bioscoopcomplex, toen al snel ook op terrasjes en op een gegeven moment zelfs in elkaars woonkamers. De beslissing om dan ook maar de rest van het land deelgenoot te maken van hun eindeloze filmgezwam, viel halverwege 2008. Ze zijn nog altijd niet stil te krijgen. In 2018 werd, na vele gastoptredens, filmjournalist Nico van den Berg aan het MovieInsiders team toegevoegd. Hij verzorgt nu in de MovieInsiders podcast de vaste en vaak wat dwarse rubriek Cinema Cinemonkey (op Twitter is hij @cinemonkey, vandaar).

In de meestal rond het uur schommelende podcast recenseren de heren telkens twee films, waarvan ten minste een gloednieuwe titel. Er is de rubriek 'Jee of Nee' waarin ze elkaar filmstellingen voorleggen, adempauzes komen in de vorm van filmmuziek en de finale betreft de Top 5. De thema's variëren van 'slechtste vervolgdelen' en 'te lange films' tot 'beste gevechten' en 'personages die je zou willen zijn'.


MovieInsiders ontstond niet uit zelfverheerlijking. Meng je dus vooral in de discussie, kom met ideeën, stuur een email of laat een bericht achter op iTunes. Een pittige discussie kan soms verhelderend werken. Lang leve het filmdebat!

Mail ons op movieinsiderspodcast@gmail.com
Volg ons op Facebook en Twitter
Vind onze podcast ook op Soundcloud en iTunes
En steun ons op Patreon!