Over ons

Filmdiscussies kunnen dan uitdraaien op een knokpartij, cinefielen zoeken elkaar altijd weer op. MovieInsiders-founding fathers Gudo en John bezochten once upon a time in een van de eerste Pathé bioscopen van Nederland (Scheveningen om precies te zijn), wekelijks de 'sneak preview'. De fanatieke discussies vonden eerst plaats in en voor het bioscoopcomplex, toen al snel ook op terrasjes en op een gegeven moment zelfs in elkaars woonkamers. De beslissing om dan ook maar de rest van het land deelgenoot te maken van hun eindeloze filmgezwam, viel halverwege 2008. Ze zijn nog altijd niet stil te krijgen...

Verdienen doen Gudo en John op een compleet andere manier. MovieInsiders is pure hobby en liefhebberij. Het streven is hoe dan ook wekelijks iets in audiovorm op het wereldwijde web te slingeren. 


Hoofdingrediënt: de MovieInsiders Podcast. In deze meestal rond het uur schommelende show recenseren de heren telkens twee films waarvan ten minste een gloednieuwe titel. Er is de rubriek 'Jee of Nee' waarin ze elkaar filmstellingen voorleggen, adempauzes komen in de vorm van filmmuziek en de finale betreft de Top 5. De thema's variëren van 'slechtste vervolgdelen' en 'te lange films' tot 'beste gevechten' en 'personages die je zou willen zijn'. Uiteraard is de een nooit op de hoogte van de anders lijstje. Daarnaast verschijnen er bonuspodcasts onder de naam M.I. Confidential, en losse reviews. Keer dus geregeld terug!

MovieInsiders ontstond niet uit zelfverheerlijking. Meng je in de discussie, kom met ideeën, stuur een email of laat een bericht achter bij de verschillende podcasts. Een beetje knokken soms kan verhelderend werken. Lang leve het filmdebat!

Mail ons: movieinsiderspodcast@gmail.com
Volg ons op Facebook en Twitter
Vind onze podcast ook op Soundcloud en iTunes