19 maart 2018

MovieInsiders Review: Annihilation (Spoilers), Lang leve Netflix?


Iedereen inmiddels de sci-fi mindfuck Annihilation gezien op Netflix? Mooi, dan kunnen de MovieInsiders in de spoilermodus dit nieuwe werk van Ex Machina-regisseur Alex Garland recenseren, analyseren en interpreteren. Wellicht kunnen ze de verwarde kijker een handje helpen? Daarna tijd voor een pittige discussie over de rol van Netflix in het filmlandschap.                       

2 opmerkingen :

 1. Hoi John en Gudo,

  Elke week kijk ik weer uit naar jullie podcast. Jullie enthousiasme, doortimmerde filmkennis en onderbouwde meningen maken de postcast steeds weer een genoegen om naar te luisteren .

  Jullie review van Annihilation gaf een heel ander perspectief op de film. Ik had de film gekeken, vond m wel okay maar ook veel te lang. Door jullie review heb ik de film in mijn hoofd herbeleefd en er een ander beeld van overgehouden. Leuk!

  Deze reactie is vanwege jullie item over Netflix. Het ging m.n. over het effect van Netflix op de mogelijkheden om films in de bioscoopbezoek. Want, als de film op Netflix staat, kun je m niet in de bioscoop zien. Ik zou hier nog een observatie aan toe willen voegen.

  De afgelopen jaren is de thuiskijk-ervaring veel beter geworden. Het TV scherm is groter en beter, net als het geluid. Daar komt bij dat als je thuis kijkt, er niet zoals in de bioscoop tegen je stoel wordt geschopt of mee mag genieten van het leegeten van een bak popcorn een paar stoelen verder op.

  Op 10 minuten fietsen van waar ik woon zijn er vijf bioscopen. Vroeger ging ik elke week wel. Nu bijna niet meer. Immers, de kijkervaring thuis is veel beter dan vroeger, en de beschikbaarheid van films en series groter. Waarom dan nog door de regen naar een bioscoop gaan?

  Netflix past in een ontwikkeling van individualisering, ook van de kijkervaring van mooie films! Maar om te weten wat goede films zijn, heb ik jullie podcast natuur wel nodig!

  Met vriendelijke groet,
  Anno

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben het er zeker mee eens dat de bioscopen vooral de focus zullen leggen op de grote blockbuster en merk ook zelf dat dat voornamelijk nog de films zijn waarvoor ik nog naar de bioscoop ga. Die ervaring is namelijk echt anders en daarvoor ben ik bereid om tijd en geld (ook parkeren etc) op te offeren. Voor kleinere films is de ervaring voor mij persoonlijk niet heel erg anders en dan wacht ik wel tot deze met een klik gewoon op tv te bekijken zijn.

  Daarnaast groeit het aanbod (zowel series als films) op Netflix zo enorm snel dat het simpelweg niet bij te benen is en je eigenlijk altijd wel iets hebt om te kijken. Het gemak en dat aanbod bindt mensen en daarom blijft de service ook investeren. Niet elke film is voor iedereen, maar voor elke interesse komen er wel titels uit.

  Een paar maanden geleden sprak ik de directeur van een Path├ę theater en vroeg hem ook of ze daar iets van merkten. Dat was volgens hem niet het geval. Mensen zien een bioscoopbezoek toch als een uitje. De bioscoop zal denk ik wel blijven bestaan, maar het soort films dat er te vinden is zal inderdaad wijzigen.

  BeantwoordenVerwijderen