26 mei 2017

MovieInsiders Podcast Special: De Terugkeer van Twin Peaks

Laura Palmer riep het begin jaren '90 al quasi-achterstevoren in The Red Room: I'll see you again in 25 years. Het wachten op de nieuwe Twin Peaks is voorbij. Hoe speelt regisseur David Lynch met verwachtingspatronen, nostalgie, het 'nieuwe kijken' en ons brein? Gudo en Nico gaan op dit alles in, recenseren aflevering 1 en 2 en doen een top 5 Twin Peaks momenten.                            

2 opmerkingen :

  1. Waar ik nog niet uit ben - hoe kan het dat Bad Dale volledig voorbij is gegaan aan de ogen van Hawk, Lucy etc? Dat wordt geïnsinueerd als (ik meen) Hawk zegt dat Cooper in geen 25 jaar is gezien. Heeft Mr. C dan daadwerkelijk 25 jaar z'n eigen donkere leven geleid, los van de TP-community?

    Verder sluit ik me volledig aan bij de eerste gastspreker, ik had heel erg die Inland Empire-vibe te pakken; donker, weird, dreigend, raar. Maar ook de kleuren die gebruikt worden en het production design sluiten erg aan bij Lynch' laatste film.

    Twin Peaks-kippenvel had ik eigenlijk pas bij 'Shadow' (Chromatics) en de herintroductie van James Hurley. Deed me heel erg aan klassieke scènes a la Falling en Questions in a World of Blue denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er is wel meer waar ik nog niet helemaal uit ben ;) In dat opzicht kan ik alleen maar zeggen: dit is wat je krijgt wanneer Lynch zich in alle creatieve vrijheid beweegt in het moderne tv-landschap. Mr. C zal idd wel ver weg van Twin Peaks hebben geopereerd. Aflevering 3 roept overigens een soortgelijke vraag op ;)

    BeantwoordenVerwijderen